Колеги имам едно питане, ако може някой да ми даде отговор, ще ви бъда много благоидарен. Един приятел има дебитомер за Алфа 145 1.4 тс 2000 год. и иска да го продаде за6тото си продава колата на части. Въпроса ми е такъв може ли да пробваме неговия дебитомер на моита кола която е също 145 1.4 тс новия мотор са пластамасовия капак, за да видим дали работи, защото на него не му са иска да го продава ако е развален. И дали ще се появи някакъв проблем по моята кола, като сложа неговия? Благодаря предварително.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфа 145-146, тема за общи приказки
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
сравнете номерата, иначе няма да работи коректно156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW
Comment
-
Да бе да!
Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщениеЕм след като спира на 93 градуса, помисли малко
...92
Всеки що годе нормален що годе съвременен бензинов двигател държи по показания на стрелката около 87-89 градуса по Целзии. Непрестанно.--------------------------------
Алфа Ромео 146 1.6 Т.Спарк '98
Comment
-
Къде се намира клапанчето на задната чистачка на 145?Разглобих половината кола и нищо не намерихBrera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!
Comment
-
Първоначално публикувано от zaryto Покажи съобщениеКъде се намира клапанчето на задната чистачка на 145?Разглобих половината кола и нищо не намерих
Ако е това, търси го отляво под страничната кора на багажника.166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Не ми пръска вода на задния прозорец,не е от маркуча предния път беше от негоКато се рових в форума намерих една тема за някакво клапанче,което се запушвало.... та къде е това клапанче?Под пластмасата на шофьорския праг няма такова нещо,а под кората на вратата на багажника има само прав маркуч,който идва от меката връзка и влиза в един отвор на чистачката.
Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
Comment
-
Първоначално публикувано от zaryto Покажи съобщениеНе ми пръска вода на задния прозорец,не е от маркуча предния път беше от негоКато се рових в форума намерих една тема за някакво клапанче,което се запушвало.... та къде е това клапанче?Под пластмасата на шофьорския праг няма такова нещо,а под кората на вратата на багажника има само прав маркуч,който идва от меката връзка и влиза в един отвор на чистачката.
sigpic
Comment
-
Искате да кажете,че маркуча отива до стопа от там се качва до тавана и от там слиза до чистачката?Звучи ми нелогично...Last edited by zaryto; d.m.y г., 01:33.Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
Comment
-
Първоначално публикувано от zaryto Покажи съобщениеИскате да кажете,че маркуча отива до стопа от там се качва до тавана и от там слиза до чистачката?Звучи ми нелогично...146 1.6TS CF1 '98
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от vankata_ll Покажи съобщениеНе съм много сигурен, даже въобще, но мисля, че Bobo беше казал, че до този клапан може да се стигне и без да вдигаш всичко във въздуха, а само през дупката за достъп до стоп-а. Така че нищо не ти пречи да хвърлиш едно око дали нелогичния маркуч е тамLast edited by Walker; d.m.y г., 17:55.--Alfa Romeo 147 1.9JTD -- Keep walking! --
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от zaryto Покажи съобщениеИскате да кажете,че маркуча отива до стопа от там се качва до тавана и от там слиза до чистачката?Звучи ми нелогично...точка
Comment
-
Такааа имам и аз едно питане защото гледах пулих се и ... тъмна Индия . Та значи въпросат ми е как да си оправя предните странични стъкла на 145-цата . Когато ги вдигам нагоре задният им край отива напред и запецват и трябва с ръка да го връщам назад за да могат да се вдигнат ... гледах уж релсите , по които се движи стъклото ... изглеждат добре ... ама и достъпат до стъклото при смъкнато положение е ограничен ... БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНОsigpic
33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа
Comment
-
Първоначално публикувано от roshaf Покажи съобщениеИ от мене 1 - 2 въпросаНякой може ли да ми каже как се свалят предните калници на 145 по то4но левия
? И на задните спирачки има ли датчици за износване (с барабани съм)?
Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
Comment
Comment