Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колеги имам едно питане, ако може някой да ми даде отговор, ще ви бъда много благоидарен. Един приятел има дебитомер за Алфа 145 1.4 тс 2000 год. и иска да го продаде за6тото си продава колата на части. Въпроса ми е такъв може ли да пробваме неговия дебитомер на моита кола която е също 145 1.4 тс новия мотор са пластамасовия капак, за да видим дали работи, защото на него не му са иска да го продава ако е развален. И дали ще се появи някакъв проблем по моята кола, като сложа неговия? Благодаря предварително.
    sigpicAlfa Romeo 145 Junior 1.4 TS 103hp

Comment

• сравнете номерата, иначе няма да работи коректно
      156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• Да бе да!

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
        Ем след като спира на 93 градуса, помисли малко

...92
        Лични впечатления:
        Всеки що годе нормален що годе съвременен бензинов двигател държи по показания на стрелката около 87-89 градуса по Целзии. Непрестанно.
        --------------------------------
        Алфа Ромео 146 1.6 Т.Спарк '98

Comment

• автомовките изварсхват тези услуги

Comment

• Къде се намира клапанчето на задната чистачка на 145?Разглобих половината кола и нищо не намерих
            Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
            За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!

Comment

• Първоначално публикувано от zaryto Покажи съобщение
              Къде се намира клапанчето на задната чистачка на 145?Разглобих половината кола и нищо не намерих
              Предполагам че говориш за пръскалката, или бъркам?
              Ако е това, търси го отляво под страничната кора на багажника.
              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

• Не ми пръска вода на задния прозорец,не е от маркуча предния път беше от него Като се рових в форума намерих една тема за някакво клапанче,което се запушвало.... та къде е това клапанче?Под пластмасата на шофьорския праг няма такова нещо,а под кората на вратата на багажника има само прав маркуч,който идва от меката връзка и влиза в един отвор на чистачката.
                Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex

Comment

Не ми пръска вода на задния прозорец,не е от маркуча предния път беше от него Като се рових в форума намерих една тема за някакво клапанче,което се запушвало.... та къде е това клапанче?Под пластмасата на шофьорския праг няма такова нещо,а под кората на вратата на багажника има само прав маркуч,който идва от меката връзка и влиза в един отвор на чистачката.
                  До левия стоп е (под мокета)
                  sigpic

Comment

• Искате да кажете,че маркуча отива до стопа от там се качва до тавана и от там слиза до чистачката?Звучи ми нелогично...
                    Last edited by zaryto; d.m.y г., 01:33.

Comment

Искате да кажете,че маркуча отива до стопа от там се качва до тавана и от там слиза до чистачката?Звучи ми нелогично...
                      Не съм много сигурен, даже въобще, но мисля, че Bobo беше казал, че до този клапан може да се стигне и без да вдигаш всичко във въздуха, а само през дупката за достъп до стоп-а. Така че нищо не ти пречи да хвърлиш едно око дали нелогичния маркуч е там
                      146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от vankata_ll Покажи съобщение
                        Не съм много сигурен, даже въобще, но мисля, че Bobo беше казал, че до този клапан може да се стигне и без да вдигаш всичко във въздуха, а само през дупката за достъп до стоп-а. Така че нищо не ти пречи да хвърлиш едно око дали нелогичния маркуч е там
                        Точно там е. И защо да е нелогично?! Нали все пак маркучето идва от резервоара на течността, под седалките и на горе после към задната врата.
                        Last edited by Walker; d.m.y г., 17:55.
                        --Alfa Romeo 147 1.9JTD -- Keep walking! --
                        sigpic

Comment

Искате да кажете,че маркуча отива до стопа от там се качва до тавана и от там слиза до чистачката?Звучи ми нелогично...
                          точно така е.
                          точка

Comment

• Такааа имам и аз едно питане защото гледах пулих се и ... тъмна Индия . Та значи въпросат ми е как да си оправя предните странични стъкла на 145-цата . Когато ги вдигам нагоре задният им край отива напред и запецват и трябва с ръка да го връщам назад за да могат да се вдигнат ... гледах уж релсите , по които се движи стъклото ... изглеждат добре ... ама и достъпат до стъклото при смъкнато положение е ограничен ... БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО
                            sigpic
                            33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
                            Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

• И от мене 1 - 2 въпроса Някой може ли да ми каже как се свалят предните калници на 145 по то4но левия ? И на задните спирачки има ли датчици за износване (с барабани съм)?
                              sigpic
                              145 1.6ts 16v 97г.

Comment

• Първоначално публикувано от roshaf Покажи съобщение
                                И от мене 1 - 2 въпроса Някой може ли да ми каже как се свалят предните калници на 145 по то4но левия ? И на задните спирачки има ли датчици за износване (с барабани съм)?
                                Нямаш датичици отзад, мисля че и с дискове отзад също нямат датчици.
                                Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                                Mazda 6 2.3 2005
                                sigpic

Comment

Working...
                                X